Euroviisut ovat hauska perinne. Ihmiset kokoontuvat perheen tai ystävien kesken tuijottamaan laulukilpailua ja veikkaamaan voittajaa. Itselläni on yleensä paperia ja kynä seuratessani kisaa, ja arvioin laulua, esittäjää ja esitystä. Tärkein juttu kuitenkin pitäisi olla se laulu. Voittajalaulun täytyy olla sellainen, jota haluaa kuunnella seuraavan vuoden ajan radiosta. Mielestäni esityksen ei tarvitse olla erityisen repäisevä tai ihmeellinen, kunhan se on lauluun sopiva.

Tällä kertaa katselen euroviisuja yksikseni sohvalla tyynyn ja peiton kanssa. Yritän nukkua viimeisen esityksen jälkeen ja pisteiden jaon ohi, koska huomenna on aamuvuoro.

Tässä linkit kaltaisilleni onnettomille, jotka eivät omista televisiokuvaa.

http://www.eurovision.tv/esctv tai http://yle.fi/euroviisut/aitio/

Edit.  Omat suosikkini Ruotsi ja Venäjä eivät yltäneet ihan siihen, mitä epäilin. Azerbaizan oli ihan yllätysvoittaja. En muistanut koko biisiä enää. Toista oli Ruotsin "I will be popular, I will be popular", joka jäi hyvinkin mieleen. Minut hurmasi täysin esityksen koreografia ja se, kun kerrankin näytti siltä, ettei esiintyjä itse jää kakkoseksi taustatanssijoille. Biisissä viehätti hyvä sovitus, joka teki biisistä dynaamisen, tanssibiitti oli kohdallaan ja loppunuotti niittasi paketin kasaan. Plussaa toki vielä siitäkin, että Eric Saade on komea! ;D

Vuoden on ollut suunnitteilla Asia-Pacific Song Contest, niin sanottu Asiavision, joka on Aasian versio Eurovisionille. Idea on kaiketi ollut hautumassa vuoden ajan, mutta vieläkään ei ole varmaa, milloin kisat pidetään. Se olisi mahtava nähdä.

Tänään intoilin hyvin hyvin paljon Beastin uuden albumin teaserista. Teaserin laulu kuulostaa aivan uskomattoman upealta. Dongwoonin (istuu pianon edessä) osuus saa sydämeni vallan pomppaamaan. Kun Hyunseungin korkean ja voimakkaan nuotin jälkeen lisätään säestystä ja nostetaan lyömäsoitinten tehoa, yhdistetään kauniisti melodia (Dongwoonin suloääni) ja harmonia, niin syntyy jotain uskomattoman kaunista. En malta odottaa musiikkivideota. Tämä tietää Yesasia-tilausta.. huokaus, hei hei eurot. Tässäkin biisissä lauletaan "tule takaisin". Odottelen edelleen sanoituksia tyyliin "meressä on muitakin kaloja".