Nukkejuttuja ovat monet toivoneet. Tällä kertaa on uutta esiteltävää, sillä Singaporen matkalta ostin kaksi nukkea; Mini Pullipin ja perinteisen kiinalaisen nuken.

 

Chinatownin kojusta ostettu nukke on Wáng Zhāojūn (王昭君), yksi muinaisen Kiinan neljästä kaunottaresta. Hänen traaginen legendansa kertoo, että hän oli keisarin rakastettu, mutta joutui karkoitetuksi Kiinasta, koska hänellä oli vaarallinen harvinainen tauti. Hän vaelsi surullisena kaivaten keisaria, joka suri hänen peräänsä, kunnes eräs eukko paransi hänet. Wang Zhaojun palasi valtakuntaansa ja eli keisarin kanssa onnellisena. Onni kesti kuitenkin vain lyhyen ajan. Naapurimaan johtaja vaati saada Kiinan kauneimman naisen hoviinsa, tai muuten hän julistaisi sodan. Keisari oli valmis sotimaan, mutta Wang Zhaojun uhrasi itsensä maansa ja kansansa vuoksi ja lähti naapurimaahan. Legendan mukaan kaunotar hyppäsi jokeen myöhemmin, ja keisari menetti järkensä rakastamansa naisen lähdettyä.

Klassikkolaulussa kerrotaan kärsimyksistä, joita Wang Zhaojun kävi läpi vaeltaessaan yksin surunsa kanssa. Perinteinen kiinalainen kielisoitin on pípá.

Toinen uusi nukke on Mini Pullip Purezza. Mallin nimi on italiaa ja tarkoittaa puhtautta. Annoin tytölle nimeksi italialaisen nimen Chiara. Sen merkitys on "selkeä, kirkas" ja se on vastine englannin Claralle. Clara on päähenkilö baletissa Pähkinänsärkijä, ja nimi mukailee myös tätä hahmoa, sillä rakastan Pähkinänsärkijän tarinaa ja musiikkia. Toinen Mini Pullipini Odette edustaa Joutsenlammen tarinaa, ja nyt Chiara edustaa toista balettia.

Laitan toisella kertaa kuvia Chiarasta pois paketistaan. Loppuun linkitän vielä kauniin kohtauksen lapsuudestani tutusta ihastuttavasta animaatiosta Pähkinänsärkijäprinssi.