Ohoh, on jo maaliskuu! Tällä kertaa merkinnässäni suosittelen teille (lyhyesti) (muutamia) elokuvia ja vähän musiikkia.

Viikonloppuna katsoin pari aasialaista elokuvaa, joista toinen oli korealainen Sympathy for Mr. Vengeance. Elokuvan päähenkilö Ryu on epätoivoinen kuuromykkä mies, jonka sisko on kuolemanvaarassa ja tarvitsee munuaisen, eikä Ryu kaihda keinoja auttaakseen. Yksi asia johtaa toiseen ja toinen kolmanteen...

Leffasta ei tullut itselleni erityistä suosikkia, enkä välttämättä halua nähdä sitä uudestaan. Se on erittäin rankka elokuva. Tykkäsin itse siitä, kuinka vaikuttava se oli ja kuinka hyvin se kuvasi aihettaan, kostoa. Suosittelen leffaa sellaiselle katsojalle, joka hakee erilaista elokuvakokemusta ja ymmärtää mustaa huumoria.

 

Sympathy for Mr. Vengeance on ohjaaja Park Chan-Wookin niin kutsutun kosto-trilogian ensimmäinen osa. Osat eivät sinänsä liity toisiinsa, mutta kosto-teema on kaikissa. Toinen elokuvista on Oldboy ja viimeinen Sympathy for Lady Vengeance. Jälkimmäistä en ole vielä nähnyt, mutta Oldboyta haluan suositella ihan kaikille. Kyseessä on erittäin voimakas ja vaikuttava elokuva, joka jää mieleen. Dae-Su on viettänyt viimeiset 15 vuotta vankina tietämättä, mitä on tehnyt. Elokuvan edetessä katsoja saa pähkäillä hänen ongelmaansa...

 

Toinen viikonloppuna katsomani elokuva oli kiinalainen Lentävien tikarien talo, jonka olin nähnyt aiemminkin. Elokuva sijoittuu historialliseen Kiinaan ja levottomuuksiin tuona aikana. Lentävien tikarien talo on kapinallinen liiga, jota keisarin joukot etsivät. Keisarin joukkojen kapteeni pelastaa kapinallisen naisen löytääkseen heidän päämajansa, mutta matkalla nuoret rakastuvat toisiinsa.

Leffa on visuaalisesti ja musiikin puolesta erittäin kaunis mestariteos, jota en kyllästy katsomaan. Upeat tanssi- ja taistelukohtaukset viehättävät ainakin itseäni joka kerta, ja äänen ja kuvan yhdistäminen on leffassa onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Kyseessä on traaginen kertomus, jollaisista nautin. Voin suositella leffaa romantiikan nälkäisille yhtä hyvin kuin taisteluelokuvista pitävälle.

  

Pari aasialaista elokuvaa odottaa tuossa vieressä, että ehtisin katsoa ne, taas kerran. The Blue Light on japanilainen draama, joka on niin liikuttava ja vaikuttava, että siitä tuli heti yksi suosikkielokuvistani. Pääosassa on lukiolaispoika, joka elää äitinsä ja siskonsa kanssa. Eräänä päivänä pojan isäpuoli palaa kotiin rellestämään ja poika joutuu valintojen eteen elämässään.

Elokuva käsittelee elämän tärkeitä asioita ja on psykologisesti mielenkiintoinen. Suosittelen leffaa kaikille, jotka tykkäävät katsoa koskettavia elokuvia ja sellaisia elokuvia, jotka kertovat ihmismielestä ja ihmisen valintojen seurauksista. Itse aion katsoa leffan vielä monesti.

 

Ninja Assassin. Mistä aloittaisin? Ensinnäkin: olen nyt esitellyt aasialaisia leffoja, mutta Ninja Assassin on jenkki. Sekin pysyy kuitenkin aasialinjalla. Kertoohan se ninjoista :) Ja leffan pääosissa nähdään korealainen supertähti Rain <3 Juonesta kerron sen verran, että päähenkilö Raizo on ozunu-klaanin kasvatti ja klaanin jahtaama. Klaani on vuosituhansien ajan kaapannut lapsia ja kouluttanut heistä palkkatappajia.

Kunpa löytäisin sanat kuvaamaan tätä elokuvaa. Rain on haastatteluissa todennut, että Ninja Assassin on jotain aivan muuta, kuin mitä olet nähnyt, ja olen samoilla linjoilla hänen kanssaan. Tässä leffassa kaikki on vielä vaikuttavampaa ja näyttävämpää kuin missään muussa näkemässäni. Siinä on niin paljon elementtejä, etten voi sitä tarpeeksi korostaa: tässä leffassa on jokaiselle jotakin. Juuri se tässä leffassa onkin mielestäni hienoa, että siinä voi nähdä juuri sen, mitä haluaa nähdä. Minulle se on kaunis ja koskettava kertomus ihmisen henkisestä kasvusta, kun taas jollekin muulle se on jotain ihan muuta. Olen nähnyt leffan neljästi, ja tahtoisin katsoa sen pian taas. Se on vaikuttavimpia elokuvia, jotka olen nähnyt.

 

Musiikkimaailmassa(ni) on tapahtunut vaikka mitä kivaa tässä välissä. Super Junior (alun perin 12 jäsentä, maailman ensimmäinen näin suuri poikabändi) on jakaantunut pienempiin ryhmiin, ja Super Junior-M julkaisi mandariinikiinaksi todella ihanan laulun. Laulun nimi on Tai Wan Mei, vapaasti käännettynä "liian täydellistä" ja siinä lauletaan, että on liian täydellistä, kun tyttö on pojan elämässä <3

 Big Bang teki comebackin ja julkaisi neljännen minialbumin!

 Supersuosikiltani Kim Hyung Junilta ilmestyi soolo ^^ Jeeeeeiiiiii!