Kuten Phoebus sen ilmaisi Disneyn Notre Damen kellonsoittajassa, "kynttilöitä, rauhaa, musiikkia - oivallinen paikka kaksintaisteluun!" Ja kohtaushan jatkuu.. "Taistelette melkein kuin mies!" "Hassua, meinasin juuri sanoa samaa sinusta!" "Nyt löitte hieman vyön alle, vai mitä?" "En, vaan NYT!"

Hah hah. Parasta.

Meillä oli eilen kynttilät ja tuikut palamassa.

Katseltiin Disneyn Pieni merenneito. Se on aina yhtä ihana <3 Disneyn versio on aivan erilainen kuin alkuperäinen Hans Christian Andersenin koskettava ja kaunis satu, mutta taianomaisuus ja romantiikka ovat säilyneet myös filmatisointiin.

Tänään sain loistavan animaatioblogin http://elakoonkuvat.blogspot.com/ ansiosta tietää, että Pieni merenneito -juhlajulkaisun ekstroista löytyy niin ikään H. C. Andersenin satuun perustuva lyhytpiirroselokuva Pieni tulitikkutyttö. Nyt minulla on suuri halu saada tuo dvd. Sen lisäksi haluan Kaunottaren ja hirviön uuden dvd-julkaisun. Haluan paljon juttuja. Voisin tehdä erikseen blogimerkinnän joululahjatoiveistani..

Jos kiinnostaa, katso Pieni tulitikkutyttö youtubessa. Liikuttavan sadun filmatisoinnin toteutus on todella onnistunut ja ainakin minusta kuvaus on kaunis. Kaunis musiikki kantaa tarinaa, eikä dialogia tai kertojaa tarvita.