"The Expendables" tarkoittaa korvattavissa olevia (hyvä siis, ettei nimeä ole käännetty). (Kääntelimme nimeä avomieheni kanssa, korvattaviksi ja korvattomiksi ja lopulta kaveri keksi: Jet Li's Earless.) Anyway, nimi tulee Sylvester Stallonen elokuvasta Rambo II, jossa Rambo sanoo olevansa "expendable". Samantyylisiä viittauksia t'ähtien aiempiin töihin on leffa pullollaan, ja leffasta nauttiikin eniten sellainen, joka rakastaa 80-luvun ja 90-luvun alun action-elokuvia ja on kaivannut samanlaista toimintaa nykyelokuvalta.

That's me!

Action-friikkinä ja Stallone-fanina voin todeta pitäneeni elokuvasta todella paljon. Olisin muuttanut vain pari juttua. Digitaaliset efektit olisin korvannut käytännön efekteillä ja olisin karsinut joitakin turhia hahmoja. Kaiken kaikkiaan elokuva on kuitenkin aivan mielettömän hyvä! Leffan adrenaliinilataus on huippulukemissa ja äijäenergia virtaa aivan solkenaan. Tutut näyttelijät tekevät hienot roolit ja täyttävät kaikki odotukset.

Stallone, joka on myös ohjannut ja kirjoittanut elokuvan, näyttelee päähahmoa ja Jason Statham toimii hänen tasavertaisena taisteluparinaan. Muille jää suhteellisen vähän aikaa valkokankaalla. Action-elokuvien kulta-ajan rakastetut näyttelijät Bruce Willis ja Arnold Schwarzenegger näyttelevät yhdessä kohtauksessa Stallonen kanssa, mutta kolmikon näkeminen samassa elokuvassa ensimmäistä kertaa on tarpeeksi mahtavaa joka tapauksessa.

Vielä ehdit nähdä vuosituhannen action-tapauksen teatterissa! Itsehän kävin ennakkonäytöksessä heti 12. elokuuta, kun tätä kuitenkin odotin miltei puolitoista vuotta - ja odotus palkittiin.