Olen jo kauan halunnut omistaa merkinnän eräälle harrastukselleni: My Little Pony -lelujen keräämiselle. Kokoelmissani on vasta alle sata yksilöä, kun poneja on sentään valmistettu tuhansia erilaisia. Hasbron My Little Ponyt tulivat kauppoihin ensi kerran vuonna 1982. Ensimmäisiä, mielestäni suloisimpia poneja, kutsutaan g1-poneiksi (generation 1, sukupolvi 1). Niitä ovat seuranneet hoikemmat g2:t ja nykyiset g3:t. Markkinoille on viime vuonna tullut myös g4-poneja, jotka ovat pienempiä, ja joilla on isommat silmät. Aidon Hasbron My Little Ponyn tunnistaa sen kavion alapuolella lukevasta merkinnästä "Hasbro" ja "Made in China/ Hong Kong". Vuosi kavion alla tarkoittaa sitä vuotta, jona ensimmäisen kerran markkinoille tuli kyseinen asento ponista, eli itse poni voi olla nuorempikin.

Kokoelmani näyttää nykyisellään tältä:

Minulla on lisäksi kolme ponimukia, tusina vhs-kasetteja ja yksi meriponi, jotka eivät näy kuvissa. Jos joltain lukijalta näitä löytyy komerosta, minulle saa mielellään kaupata! ^^

Otin erikseen kuvan kolmesta kokoelmani suursuosikista.

Vasemmalla on Medley. Se on hyvä esimerkki kauniista ponista, jossa yhdistyvät herkullinen väritys ja kaunis asento. Pidän tästä ponista erityisen paljon, ja myös tv-sarjassa Medley oli yksi ihanimmista.

Keskellä on Braided Beauty, jonka värityksestä tykkään myös. Sitä paitsi nuo jouhet ovat ihan mielettömät, vai mitä?

Oikealla on Gypsy. Se on kauniin oranssin värinsä ansiosta oikea iloinen väripilkku hyllyssäni. Se on myös yksi harvinaisimmista ja arvokkaimmista poneistani. Se kuuluu International -sarjan poneihin.

I-hanaa viikonloppua, minun pikku lukijani! (My Little Readers....I-haana tai Ihaa-na oli muuten Gloryn suomennos pakkauksessaan. Täällä lisää käännöskukkasia: http://www.elisanet.fi/myrskytar/kaannoksia.htm)